Valmistelut ennen kielimatkalle lähtöä

17.8.2016


Kun ajatus pakkaamisesta ja lähdöstä kielimatkalle lähestyi, minua alkoi jännittää todella paljon. Itse pakkaamisesta ei kuitenkaan tarvitse hermoilla, sillä ennen lähtöä saat kirjeen, missä tulee Kielimatkalaisen käsikirja, joka sisältää oikeasti hyvän pakkauslistan.

Pakkaamisessa vain täytyy muistaa, minne nyt lähteekään, niin kannattaa huomioidan sikäläiset sääolosuhteet. Kun itse olin Brightonissa, niin siellähän sää vaihtelee suuresti. Ensimmäisellä viikolla oli jotain lähemmäs kolmekymmentä astetta lämmintä, kun taas lähes koko toisen viikon satoi vettä.
Eli jos olet menossa Brightoniin (tai muihin englannin merenrantakaupunkeihin), kannattaa varata sekä niitä toppeja ja teepaitoja että huppareita tai villapaitoja.

Kengistä mukaan kannattaa ottaa mukaan ne, joilla on helppo kävellä ja jotka tuntuvat hyvältä jaloissa, sillä käveltyä tulee todella paljon lähes päivittäin.

Ota kosmetiikasta vaan sen verran kun tiedät tarvitsevasi, sillä nekin painavat ihan kiitettävästi. Kannattaa muistaa mm. aurinkorasva, hammasharja, hiusharja ja sheiveri (joista viimeksi mainittua ei muuten Brightonissa saa ostaa alle 16-vuotias), jotka kaikki itse unohdin.

Ja jos yöpyy Helsingissä viimeisen illan niin älä missään tapauksessa unohda kaikkea kosmetiikkaasi hotellin vessaan. Siitä tulikin aika hauskaa, sillä hotellimme ei ollut ihan lentokentän lähellä ja iskä joutui kiireessä ajaa takaisin lentokeltältä ja hakea kosmetiikkalaukkuni. Myös kaikki henkilökohtaiset lääkkeet on tärkeä ottaa mukaan.

Perhemajoitukseen menijöiden on kohteliasta viedä perheelle hieman tuliasisia. Tämä ei tietenkään ole mitenkään pakollista. Pienet jututkin, esim suklaa ja salmiakki käyvät hyvin. Vinkkinä ulkomaalaiset eivät usein oikein pidä salmiakista, joten sitä ei kannata ihan järjettömösti ostaa.

Ihan oppituinneille tarvitsee kyniä( lyijykynä sekä musta tai sininen tussi/kuulakärkikynä), vihon ja sanakirjan. Sanakirjaa en kyllä itse tarvinnut, mutta kannattaa sekin varulta, sillä  sen tarve saattaa riippua hyvin opettajista.

Adapteri kannattaa ottaa mukaan mikäli haluat ladata puhelintasi tai vaikka kameraasi. (Minun tapauksessani myös sähköhammasharjaa.)

Käteistä ei välttämättä tarvitse paljoakaan, jos otat pankkikortin mukaan. Ainoa mihin itse tarvitsin oli bussiliput 66£ ja erilliset maksulliset lisäaktiiviteetit, joiden maksut vaihtelivat n.5-10£. Lisäksi esimerkiksi matka Oxfordiin olisi jäkikäteen otettuna maksanut muistaakseni 45£.

Sateenvarjo kannattaa myös ottaa mukaan, siillä se silloin tällöin ehkäisee loistavasti sateen sieltä repunkin pohjalta.

Niinkuin käsikirjassa lukeekin, kannattaa ottaa mukaan lukollinen matkalaukku tai ostaa erillinen lukko. Vakuutus ei nimittäin korvaa, jos sinulta varastetaan avoinna säilytetystä matkalaukusta.

Pakatessa täytyy myös muistaa että luultavasti tavaraa tulee olemaan enemmän kotimatkalla :)
Post Comment
Lähetä kommentti